Χρήση εξωτερικών εξυπηρετητών DNS και έλεγχος πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τo Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα προχωρήσει στον περιορισμό της  χρήσης εξωτερικών DNS servers στους υπολογιστές και τις δικτυακές συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Ο περιορισμός αυτός τίθεται ώστε να επιτευχθεί η ορθή λειτουργία ελέγχου περιεχομένου (Content Filtering)  http://www.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=509  σε συνδυασμό με τη χρήση αυστηρής πολιτικής πρόσβασης προς το Youtube και τις μηχανές αναζήτησης Google και Bing  που πρόκειται να εφαρμοστεί για την προστασία των μαθητών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τις παρεχόμενες πολιτικές πρόσβασης που προσφέρουν οι Google, Bing και Youtube. Δείτε σχετικά:

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι DNS εξυπηρετητές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μόνο, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

  1. 194.63.237.4
  2. 194.63.238.4
  3. 194.63.239.164

Από την Πέμπτη 15  Σεπτεμβρίου 2016 θα καταργηθεί η πρόσβαση στους εξωτερικούς DNS servers από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Η αλλαγή αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπολογιστές  που έχουν ρυθμίσει κάποιον εξωτερικό DNS server.

Aν παρατηρηθεί  πρόβλημα πρόσβασης στο διαδίκτυο από ορισμένους υπολογιστές σε κάποιο σχολείο ή άλλη μονάδα από την Πέμπτη 15  Σεπτεμβρίου και μετά, θα πρέπει να γίνει έλεγχος στις δικτυακές ρυθμίσεις για τον ορισμό των ορθών και μόνων επιτρεπόμενων πλέον DNSεξυπηρετητών.

 

Comments are closed.